Skip to content
Inici » Preven-tic

Preven-tic

Recurs per a la prevenció del consum de drogues

 

Tipus de recurs: Guia Activitats

Font del recurs: Generalitat Valenciana

Descripció del recurs

Preven-tic Formatiu forma part d’un programa de prevenció al consum de substàncies nocives per a joves entre 12 i 19 anys. Aquest recurs té com a objectiu promoure les habilitats socials i emocionals com a elements de protecció a l’inici del consum. D’altra banda, fomenta el desenvolupament d’habilitats protectores útils per a la reducció de les conductes de risc. Es tracta d’un programa on-line, que pot ser totalment autoaplicat  i que l’usuari podria completar per si mateix si es requerira. Preven-tic consta de 4 mòduls: 

  • Mòdul 1. Resolució de conflictes. Identificar els problemes per a afrontar-los. Treball en estratègies per a la resolució de problemes. 
  • Mòdul 2. Control d’impulsos. Parar i pensar amb la fi de controlar les conductes que ens poden perjudicar a nosaltres i a la resta. 
  • Mòdul 3. Assertivitat. Adquisició d’habilitats per expressar emocions i pensaments de manera adequada. Entrenament d’estratègies assertives de resolució de situacions socials front a les drogues, agressions, etc. 
  • Mòdul 4. Reducció de riscos. Aprendre a reduir els riscos en cas de consum d’alguna droga i com actuar en aquestes situacions. 

 

Torna al repositori

Comparteix a xarxes
Tradueix»
Skip to content