Skip to content
Inici » Dones en la ciència

Dones en la ciència

 

Tipus de recurs: Joc de cartes

Font del recurs: Luana Games

Descripció del recurs

Dones en la ciència és un joc de cartes sobre 44 científiques de diferents disciplines. Aquesta baralla pot servir tant per a aquest joc com per a qualsevol de baralla francesa (cors, diamants, trèvols i piques). Jugant a aquest joc podem aprendre sobre les aportacions d’aquestes dones al món de la ciència, al mateix temps que ofereix models a seguir tant per a dones com a homes. 

 

Regles del joc

L’Objectiu del joc és reunir quatre cartes del mateix color per formar un laboratori. La primera persona que forme tres laboratoris guanya la partida.  Els colors que permeten formar els laboratoris són cinc: groc (infermeria, medicina i salut), fúcsia (educació, psiquiatria i psicologia), lila (informàtica i matemàtiques), taronja (física i invents) i verd (biologia, geologia i química). Cada jugador o jugadora rep sis cartes. Es col·loca la baralla (cap per abaix) al centre de la taula i una primera carta cap per amunt.

En cada torn, el jugador o jugadora ha de decidir si agafar la primera carta de la baralla o la situada cap per amunt, i es desprén d’una carta, deixant-la cap per amunt al muntó de descarte. Algunes cartes tenen dos colors i poden utilitzar-se per construir laboratoris de qualsevol d’aquests dos.

  • La carta “reclutament” permet a un jugador o jugadora agafar qualsevol personatge del muntó de descarte.
  • La carta “prestigi” permet robar dos personatges d’un laboratori adversari (es destrueix el laboratori i els personatges que queden tornen a la mà del propietari). 
  • La carta “clon” permet a un jugador o jugadora fer una copia d’un personatge que ja té, situant-se junt a la carta amb el personatge calcat quan es forma un laboratori i no poden separar-se fins el final de la partida. 

Al final de cada torn, cada jugador o jugadora només pot tenir sis cartes de la mà, deixant les sobrants al muntó de descartes. Quan es terminen les cartes de la baralla en el torn d’una persona, queda eliminada de la partida i les seues cartes i laboratoris es barallen junt a les cartes del muntó de descarte per formar una nova baralla, tornant a començar el procés. 

EXPLICACIÓN CARTA

 

Torna al repositori

Comparteix a xarxes
Tradueix»
Skip to content