Skip to content
Inici » Camins Escolars Segurs

Camins Escolars Segurs

L’Ajuntament d’Ontinyent ha impulsat un estudi dins el projecte “Camins Escolars Segurs”, iniciativa promoguda pel Consell de Medi Ambient i posada en marxa per les regidories de Medi Ambient, Educació i Educació Viària per tal de desenvolupar una xarxa d’itineraris segurs als centres educatius.

L’objectiu és facilitar i promoure una xarxa d’itineraris segurs amb un disseny identificatiu propi, que garantisquen als xiquets i xiquetes desplaçar-se de manera segura i autònoma des de casa a l’escola, així com afavorir una mobilitat més sostenible i saludable.

Camins Escolars Segurs
Camins Escolars Segurs

Com s’ha treballat?

Coordinació i planificació del treball. Es realitza una primera reunió a juliol per exposar a l’equi directiu l’objectiu del projecte i una segona a finals de setembre per validar l’enquesta i organitzar l’operativa per a poder llançar l’enquesta a l’alumnat.

Enquesta de mobilitat. Principal font d’informació. L’alumnat va conestar a través d’un formulari web durant els primers quinze dies del mes d’octubre.

Inventari i eixida de camp. L’equip tècnic ha realitzat diverses visites de camp per analitzar l’entorn de les escoles. D’altra banda, es van realitzar eixides amb l’alumnat de 5é i 6é per tar de recórrer els intineraris d’accés a l’escola identificats mitjançant l’enquesta.

Informe. Es realitza un informe fial on, a més dels resultats de l’enquesta, s’exposen les fitxes d’actuació de cada un dels entorns escolars. A l’informe es proposen actuacions per treballar la mobilitat amb les escoles i les AMPES.

 

Centres Implicats a la Fase 1

  • CEIP La Solana
  • CEIP Bonavista
  • CEIP Lluís Vives
  • CC La Pureza
  • CC La Milagrosa
  • CC Santa María
Camins Escolars Segurs
Comparteix a xarxes
Tradueix»
Skip to content